Bitcoiners zijn niet op zoek naar een winkel van waarde, zegt Gold Bug Peter Schiff.

Hoewel Bitcoin-houders het goed vaak omschrijven als een waardeopslag, zei goudzoeker Peter Schiff dat dergelijke deelnemers niet echt op zoek zijn naar vermogensopslag, maar in plaats daarvan op jacht gaan naar winst.

Een bekende goudliefhebber, financieel commentator Peter Schiff, zei dat Bitcoin (BTC) houders niet echt op zoek zijn naar het bezit als een opslag van rijkdom – een van de meest aangeprezen gebruiksvoorwerpen rond de munt.

Ik koop goud als een manier om mijn rijkdom op te slaan, als een conservatieve plek om liquiditeit te bewaren, in tegenstelling tot het houden van het in dollars of een andere fiatvaluta,“ vertelde Schiff aan interviewer Peter McCormack, gastheer van de What Bitcoin Did podcast, tijdens een aflevering van 17 juli. „Ik denk wel dat als mensen Bitcoin kopen, ze daar echt niet naar op zoek zijn,“ voegde Schiff eraan toe.

Bitcoin-kopers willen winst

De crypto- en blokketenindustrie verwijst vaak naar Bitcoin Up als een opslagplaats van waarde of plaats om rijkdom te parkeren. Het bezit heeft ook een aantal vergelijkingen met goud gekregen. Volgens Shiff willen de BTC-eigenaren echter winst, niet een stabiele bescherming van het vermogen tegen inflatie.

Schiff legde uit:

„Mensen die Bitcoin kopen zijn niet op zoek naar stabiliteit. Ze zijn niet op zoek naar behoud van hun koopkracht. Vrijwel iedereen met wie ik praat, denkt dat Bitcoin tot $50.000, $100.000, $1.000.000 gaat stijgen“.

Bitcoin is tot astronomische hoogten gestegen sinds de lancering…

De Bitcoin werd kort na de lancering in 2009 op minder dan een cent geschat en steeg in 2017 tot bijna $20.000 per BTC op het hoogste niveau, wat ongehoorde winsten voor vroege investeerders opleverde. Bitcoin heeft als een winstgevende investering 89% van zijn leven vastgehouden, vanaf eind 2019 rapporteerde Cointelegraph. Willen de bezitters van activa, gezien de astronomische prijsstijging door de jaren heen, onbewust alleen maar winst?

Ze denken dat ze rijk gaan worden met Bitcoin,“ zei Schiff naar aanleiding van zijn commentaar op de prijsverwachtingen van de mensen voor het activum. „Ik vertel niemand dat ze rijk gaan worden met goud, ze gaan gewoon niet failliet met goud,“ legde Schiff uit. „Ze gaan hun rijkdom behouden die andere mensen gaan verliezen.

Bill Barhydt, CEO van het financiële investerings- en portemonneeplatform Abra, zei dat hij het waardeverhaal ziet als Bitcoin’s topgebruikszaak op dit moment.