Schiffs klippiga tro på guldverktyg imponerade inte ett antal Twitter-användare som kom från kryptosfären

Kryptoskeptiker och guldentusiast Peter Schiff välkomnade den legendariska investeraren Warren Buffetts senaste beslut att investera i den kanadensiska gruvarbetaren Barrick Gold , och inte i krypto, som bevis på att bitcoin (BTC) „bara är en förbipasserande modet.“

Bitcoin Billionaire så kallade arch nemesis tror att guld kommer att fortsätta sin „dominans som en tillgång till säkra haven“ trots att Berkshire Hathaways VD, Buffett, tidigare hade skjutit bort från att investera i guldbrytning och hävdade att metallen hade „ingen nytta ”.

Buffets u-turn på guld förde en investering på 563,6 miljoner USD av sin fond i gruvarbetaren, vilket väckte hopp bland kryptosfären som investeraren också en dag kan ändra sig om cryptocurrencies. Det skakade dock inte Schiffs tro på guldens överlägsenhet över krypto.

Schiff tweetade :

”Bitcoin-pumpare utnyttjar Buffetts beslut att köpa Barrick Gold. Eftersom Buffett ändrade tankar om guld kan han kanske ändra åsikt om Bitcoin också. Medan han kallade guld en icke-produktiv tillgång, kallade han Bitcoin råtta gift kvadrat. Buffett kommer aldrig att köpa Bitcoin! Guld är inte värdefullt eftersom det är knappt. Guldens värde kommer från alla de unika egenskaper som det har som metall. Verktyget gör guld värdefullt. Knapphet gör det bara dyrt. Bitcoin har inga unika egenskaper. Knapphet utan verktyg är meningslös. ”

“Inga unika egenskaper i Bitcoin? Så det faktum att jag kan lagra miljontals värde i mitt sinne och ta det med mig var som helst i världen utan censur är inte unikt? Jag kan skicka det till vem som helst, var som helst, när som helst utan en tredje part att diktera. Verkar unikt för mig …, kommenterade en användare.

En annan användare sa att SchiffGolds ordförande faktiskt gjorde ”ett starkt argument mot guld. Det är möjligt att forskare kommer att kunna ersätta guldverktyg med andra material (t.ex. hur trä blev ersatt med plast och betong). Guld skulle krascha. ”

Ett annat argument höjs av en användare var att ”på grund av dess massiva allmännyttiga egenskaper, fysisk silver har potentiellt så mycket mer värde än guld. Skulle du gå med på det? „

Obehindrad av dessa frågor fortsatte Schiff sin attack på crypto genom att spränga Morgan Creek Digital medgrundare Anthony Pompliano, som nyligen förutspådde bitcoin: s marknadsöverskridande kommer att överträffa guldens marknadsmössa i slutet av 2029. Den utlöste en reaktion av Schiff som avvisade uttalandet i hans typiskt enkelt mode:

Dieser Beitrag wurde unter Blockchain-Nachrichten veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.